Choć pandemia koronawirusa wciąż trwa, w wielu krajach powoli znoszone się obostrzenia. Otwierane są między innymi restauracje i bary.
Oczywiście lokale muszą spełnić warunki, aby mogły przyjmować gości. Między stolikami musi być zachowany dystans, obowiązuje też limit osób, które moją wejść do lokalu.
Restauracja
Maison Saigon
w Bankoku, serwująca kuchnię wietnamską pokazała na swoim koncie na Instagramie, jak radzi sobie w czasach "nowej normalności".
Na krzesłach przy stolikach siedzą pluszowe pandy, które zaznaczają, gdzie można usiąść, a gdzie nie. Przy stolikach zainstalowano plastikowe osłony.
W Azji notowanych jest coraz mniej nowych przypadków zachorowań na COVID-19.
W samej Tajlandii jak dotąd potwierdzono 3033 zachorowań.
W niedzielę zezwolono na otwarcie centrów handlowych, siłowni, salonów urody i basenów, z zachowaniem zasad reżimu sanitarnego.