Małgorzata Ohme i Filip Chajzer / fot. East News
W sobotnim wydaniu
Dzień dobry TVN
pojawił się segment poświęcony
domowemu przygotowaniu ogórków małosolnych
. Temat okazał się wyjątkowo inspirujący dla prowadzących,
Filipa Chajzera
i
Małgorzaty Ohme
, którzy zaserwowali widzom szereg okolicznościowych żartów.
Temat kiszenia ogórków został przestawiony przez
Beatę Kartowicz
. Kulinarna ekspertka rozpoczęła proces od umieszczenia w słoju baldachów kopru i chrzanu.
- A czy chrzan
nie wszedłby bardziej w ogóreczka
, gdybyśmy go starkowali? - dopytywał Chajzer.
- Żeby szybciej je ukisić, też możemy obciąć tutaj końcówki, wtedy szybciej to wszystko… - kontynuowała narrację ekspertka.
-
Łatwiej wejdzie
- wtrącił Chajzer.
- Cokolwiek to znaczy - odpowiedziała Kartowicz.
Prowadzący chichotali i prześcigali się w kolejnych niewybrednych aluzjach.
- Żeby przyspieszyć przygotowanie tych ogórków małosolnych, Małgosiu, Filipie, ciepła woda lub gorąca woda… - próbowała kontynuować ekspertka.
-
A nie zwiotczeje?
- zapytał Chajzer.
Pytanie sprawiło, że Ohme nie mogła dłużej się powstrzymywać i parsknęła śmiechem.
- Nie zwiotczeje, Filipie - zapewniła Kartowicz.
-
Nie wszyscy tak mają
- skwitowała Ohme.
Ekspertka zapewniła, że mimo ciepłej wody ogórek będzie
"wspaniały, chrupiący, jędrny i twardy"
.
- Słuchajcie, tu się robi
bardzo gorąco
- zakończyła dyskusję Ohme.